en sandblå romans

Kommer dansa mig fram i sommar med dessa sandsköna underbaringar. Fint snack!

uppfräschande mellanmål

Äntligen känner jag mig lite bättre! Idag har jag orkat göra en del saker, varav en av dem var att storhandla. Så nu är kylen, frysen och fruktskålen fylld med godsaker! Just därför måste jag passa på nu när jag äntligen har mat hemma att tipsa er om (enligt mig) världens bästa mellanmål! 
 
Här pratar vi om finn crisp med keso och avocado. Supergott och nyttigt! Jag brukar dessutom strö över basilikum och pressa lite citron över. Finns inget godare! Något annat som också är väldigt gott och som känns lite mer som dessert egentligen, är finn crisp med banan och kanel.
 
Till detta drack jag en kopp roibooste med mangosmak som jag blandade med lite ingefära. Superbra med ingefära när man är sjuk! 
 
För mig är det väldigt viktigt att äta gott och nyttigt, då jag tycker man mår så mycket bättre och blir så mycket gladare då! Slå igång er favoritlåt, eller en favoritskiva samtidigt, så har ni ett bra break under dagen! Ha en fortsatt fin dag söta ni.

vårkänslor

Hej från sjukstugan! Har flytt hem till min kära familj där jag försöker kurera mig från sjukdom. Har legat i sängen mest senaste tiden och sett alldeles för många filmer och gjort alldeles för lite. Men ändå skönt att vara sjuk, bara kunna ta det lugnt och bli ompysslad av familjen. 
 
Underhåller mig själv med lite pyssel, en kopp grönt te, fotografering och bra läsning. Tog dessutom en lite kortare promenad i den alldeles perfekta temperaturen förut. Det var så tyst och mysigt i skogen och snön ramlade av träden överallt. Det vankas vår. Jag är så redo!

20.02.2013

I underbart fint väder i form av solstrålar och inga moln har jag idag njutit till max med solbrillorna på. Hämtade dessutom ut snyggingarna jag har på fötterna på posten för en liten stund sedan, och jag älskar dem redan! Hoppas ni har en fin dag. 

rosa drömmar

Jag vill ut och dansa. Jag vill ha sommar. 

I'm never changing who I am

Var på klassfest igår iförd glitter, klackar, lockar och vinröda läppar. Det var en fin kväll! Idag lyssnar jag på det här och förbereder middag med en mycket fin vän.

We're fated to pretend

Godmorgon! Gjorde om min collegetröja lite smått. Annars har jag vaknat upp till brakfrukost med bästaste mami. Är hemma och hälsar på familjen, alltid lika mysigt. ♥

Today's feeling.

Nej, jag skojjar. Glad alla ♥ dag fina ni! Ta vara på dem ni har närmast hjärtat lite extra idag. 

City Still Sleeping.

Detta är en feelgoodlåt på hög nivå. 

take me to San F. Now.

Jeans Never denim/ skor Chili/ topp bikbok/ halsband ur&penn/ jacka ebay. Bad pictures, ooups!

OH HOW IT GETS TO ME WHEN U DON'T CALL ME BACK


Svart dröm

Hämtade ut denna vackra skapelse på posten idag. Totalt nerkärad redan. 

De små sakerna

Ibland behövs inte så mycket för att man ska känna sig glad och lycklig inombords. Det kan vara allt ifrån att se två personer uttrycka sin kärlek till varandra på film, till att äta en god måltid som man själv lyckats åstadkomma. Det kan också vara en sådan sak som att ställa sig på löpbandet och känna att benen verkligen vill framåt eller att få utbyta några meningar med en person man inte känner så väl, för att sedan märka att man kommer riktigt bra överens. Men det kan också vara något så enkelt som att slå igång en riktigt bra låt, kura ner sig under sin favoritfilt i soffan med en kopp te och bara vara.
 
Ja, det är sådana små saker som gör allt så bra. Det är sådana små saker som gör hela dagen bra. 

Moroccanoil

Jag är inte den som brukar skriva om skönhetsprodukter, men jag måste bara tipsa er om dessa produkter från moroccanoil som min söta farmor gav mig! Grymma och luktar underbart. Har bara använt dessa i några tvättar, men redan känns mitt hår mycket starkare. Det har dessutom blivit mycket glansigare. 

nytt och fint

Efter lite traskande runt i Oslos stengator igår med en fin vän så lyckades jag få med mig två par skor hem. Älskar de höga JeffreyCampbell-inspirerade skorna! De kommer få följa med på många utekvällar framöver. 

glitterjaguar

Ytterligare två fynd från igår. Nu ska jag bokstavligen glittra på dansgolvet!

mysig frukost

Igår startade jag dagen med en mysig frukost hemma hos farmor och farfar. Åh, ibland tycker jag om att vara deras barnbarn. Som fattig student är det skönt att bli lite bortskämd ibland. 

ett PINSAMT inlägg

Japp, pinsamt är precis vad det är. 1. Jag har på mig samma skjorta som jag hade för tre dagar sedan,
2. Jag lägger ut bilder där jag sitter och posar på ett tåg (JA, de som satt runtom satt och glodde och fascinerades) varav, den första blev jättebra och modellig, men sedan orkade inte min kropp och själ med det, så på bilderna efter spårade det, TOTALT.
3.och sist men inte minst. Jag gör reklam för pressbyrån.. Hej kom och sponsra mig. 
 
Nej, hörrni. Imorgon bjuder jag på riktiga bilder. Inte hunnit med bloggen idag. Har bara myst med min bäste vän och min pappa till god middag. Hög mysfaktor! Godnatt sötnosar.

SÅNA DÄR UNDERBART FINA SAKER

Idag har jag haft det så himla gott och mått sådär himla superbra, trots att inget speciellt egentligen skett. Startade morgonen med utsikten i bild nr tre, det var ljust ute och klockan var runt halv nio. Efter att ha jobbat lite och gjort lite skolarbete gav jag mig själv lite mys-tid i soffan. Med en stor kopp grönt te med en klick honung i. Efter träningen åt jag veckans bästa middag. Sushi såklart! Och sedan såg vi film några goda vänner och bara hade det bra. Skrattade en hel del.
 
För inte så länge sedan anlände jag till min lägenhet och nu försöker jag packa. Imorgon ska jag nämligen besöka en utav världens bästa personer som flyttat till Oslo(bild nummer ett)! Hade dessutom tänkt bli lite bortskämd av pappa i form av mat och trippa runt på mitt fina vita trägolv i oslo om morgonen iförd tjocksockar. Som grädden på moset har jag planerat lite häng i olika vintagebutiker och mys med andra fina vänner. Ser fram emot en underbar helg. 

blommigt babyrosa

Tröjan är snodd ur mammas gamla 80-/90-talsgarderob. Skor - converse och Graceland (Berlin). Klocka guldfynd. "Passionsarmband" - Ginatricot.
 
Några detaljer från idag. Först tänkte jag gå ut i converse, men det var innan jag tittade ut genom fönstret. Snön ligger överallt i stora högar, så då fick det bli lite stadigare och mer vattentäta skor.
 
Den blommiga 90-talströjan får mig att längta så efter värme, sol, mysiga picknickar och trevliga grillkvällar. Min sommarlängtan är stor idag. 

When I'm on my knees I'll still believe

And when I've hit the ground, neither lost nor found, if you'll believe in me I'll still believe. Åh, älskade Mumford! Om två månader ses vi i himmelriket. ♥

nollfem. nolltvå.

Fick med mig några smycken när jag traskade runt i stadens gator idag med mamma. Halsbandet i fokus känns lite superman-inspirerat, kanske det som fick mig på fall. Hade i alla fall en jättefin dag med min fina mor. Vi åt lunch på ett mysigt cafè som erbjöd söta kakor och en fin vintagevägg man kunde sitta och kika på. 

"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today"

-Quote, James Dean. Älskar min vita spetstopp från forever21 som jag köpte i Tel Aviv i somras. Skjortan med läderlappen är också ett utav mina absoluta favoritplagg. Jag gillar mixen mellan prinsessaktigt söt och rockigt tuff.

With my hands covering both of my eyes

Idag har jag sprungit runt i glittriga toppar och stora sköna stickade koftor med ett kors på fel ställe i örat, luggen åt fel håll och med ett fint rött läppstift på läpparna. I mitt huvud är det nämligen redan sommar. Så därför, lyssna på DETTA! Det går inte att vara deppad, ledsen eller sur då. Musiken är så positiv & kören i slutet.. Åh, så bra! Så vackert! Så estetiskt riktigt!

wearing our masks he took my hand and whispered "I love you".

Fick tag på ett fint rött matt läppstift idag. Från Isadora. Det är sån där perfekt färg och sitter så fint på. Åh, ni måste få se det lite senare! 
 

Må-bra-mat.

Nu ska vi prata om tankar kring något som ligger mig väldigt varmt om hjärtat, nämligen träning och kost.
 
Jag har alltid varit aktiv och ätit bra mat och det senaste året har jag tränat hårdare än någonsin och nu, såhär lagom efter nyår bestämde jag mig för att nu, detta år, denna sommar, ska jag våga gå runt i en bustier utan att känna mig obekväm och inte behöva känna obehag på stranden. Men samtidigt vill jag ändå fortsätta känna mig såhär stark som jag gjort det senaste året!
 
Mitt problem har alltid varit att jag ätit för mycket, inte för onyttigt, men i år så vill jag förändra saker. I år ska jag förändra saker! Jag vill att mina muskler ska synas mer och jag vill vara mer vältränad än någonsin till sommaren 2013!
 
Vad är då lösningen? Jo, först och främst är ALDRIG, ALDRIG någonsin att svälta sig en bra lösning! Tro mig, det hjälper inte. Det som sker då du svälter dig är att kroppen tar energi från dina muskler, vilket innebär att din muskelmassa minskar, och ja, efter det tar kroppen energi från ditt kroppsfett, men när du sedan börjar äta som vanligt igen (vem orkar svälta sig förevigt?) tar kroppen tillvara på energin extra mycket, vilket gör att du fortare går upp i vikt igen. Dessutom så orkar du inte träna om du inte äter och kroppen mår dåligt när den inte får i sig de proteiner, fetter och vitaminer som den behöver. 
 
Men hur som helst. Min lösning är en kostplan, och här ovan kan ni se min frukost bestående av grönt te (det får igång kroppen på en gång!) och en portion gröt med lite hallon.
 
Min lunch bestod av en mumsig sallad innehållandes räkor, ägg, fetaost, avocado, tomat, ruccolasallad och gurka tillsammans med en low-carbmacka med kalkon på. Supergott och nyttigt!
 
Huvudnyckeln är att äta ofta, så att förbränningen hålls igång hela tiden, men samtidigt ska man ändå vara försiktigt. Det är lätt att stoppa i sig för mycket när man tänker att man ska äta ofta. 
 
Ett tips är att aldrig skippa frukosten, och planera den noga! En bra frukost gör ofta hela dagen mycket bättre. Kliv upp lite tidigare, slå igång din favoritlåt och sätt dig ned och ät din goda och nyttiga frukost i lugn och ro. Bättre start finns inte!
 
Jag brukar alltid äta en portion gröt eller ägg till frukost. Det ger mycket energi och gör så att du inte blir så sötsugen innan lunch. Men skulle du bli sötsugen, ta en frukt!

Life is a gun on the run.

Topp- monki, jeansväst- vintagefynd som jag klippt i, ring-kenza för guldfynd. 
 
Idag har jag ätit alldeles för mycket nötter och varit alldeles för lite produktiv. Men nu såhär på kvällskanten tog jag mig upp ur soffan, slog igång bra musik och började dansa runt i lägenheten med kameran. Klart en stor fördel att bo själv ibland! Nu vankas söndagsfilm och en STOR kopp te. Mums. Ha en alldeles förträffligt underbar kväll sötnosar! Och ni! Lyssna på detta. Fint med ett stort F. 

tretton. nolltvå. nolltre.

Jätterolig gårdag med fina människor. Vi hade det bra och avslutade kvällen ett gäng framför mario på nintendo. En klassiker att hamna framför det på efterfest! Denna dag spenderades med god frukost framför Jane Austen. Åh, omöjlig kärlek. Det är så svårt ibland.  

lördag

Hej fina, fina ni! Har inte haft tillgång till internet de senaste 24 timmarna, men jag har hunnit med mysigt fika med en söt vän, underhållning i form av Django på bion, härlig lördagsspinning med grym musik och dessutom lite pianospel hemma hos familjen i min favoritmyströja. Bra timmar! Ikväll vankas melodifestivalen och sedan avslutas troligen kvällen på favvoutestället i Sundsvall. På det enda stället som duger. (Enda stället som släpper in mig en lördagskväll som denna). Studenstället Kåren såklart! Vi hörs mer imorgon, då förhoppningsvis med lite mer kreativitet. Puss!

första februari tretton

Läste ett underbart fint inlägg hos niotillfem. Om att våga göra något lite annorlunda. Om att våga slänga sig ut i det okända och göra något helt galet. Det fick mig att tänka till lite extra mitt uppe i allt plugg. Så därför säger jag nu hejdå till böckerna som i princip får mig att somna och åker och fikar med en fin vän i mitt fina fredagshår. Lite helg ska man få njuta av! Kärlek till er fina ni.

I dive. I dive. Deep.

Hej på er! Just när jag beslutat mig för att börja uppdatera mer aktivt så går mitt minneskort i pension. Det är bra karma det! Men tänkte därför passa på att visa er lite bilder tagna ur Röda havet, vid Aqabakusten, där jag dök i somras. Superfint och häftigt!


Hej och kul att du hittat hit!

Mitt namn är Amanda Eveline och jag är en halvnorsk 19-årig tjej som precis tagit studenten och blivit utsparkad från mitt barndomshem. Jag spenderar dagarna i föreläsningssalar, eftermiddagarna i fina klädesbutiker,kvällarna med en kopp te vid spotify i min fina nya lägenhet, helgerna på resande fot med kameran i högsta hugg och nätterna på klubbar tillsammans med fina vänner och fräck musik.

/>
Här får ni en inblick i mitt liv fyllt av fina saker, som varierar mellan rockigt och flickigt. Musik, saker man har på sig, tankar kring livet och vilda bilder. Hoppas ni trivs



Kontakt: